Review: Love of Siam – รักแห่งสยาม

“I wonder if we can love someone so much, How we will be able to handle it if one day we are separated? ….
Is it possible Tong, that we can love someone without being afraid of losing them?
At the same time I’m also wondering. Is it possible that, we can live our entire life without loving anyone at all?
That’s my loneliness… I fear it will continue to get worse
.”

Synopsis:Two young boys Mew & Tong, are best friend living quiet family lives in Bangkok. Their lives are disrupted when Tong’s older sister goes missing on a jungle trip. The shattered family moves away, separating the boys. Years later, now in their teens, the boys meet again. Mew is now the leader of an aspiring band whose managing assistant bears a striking resemblance to the lost sister. The boys must deal with their family and social lives and their feelings to each other.

Aaah akhir-akhir ini sy kebanyakan nonton film Queer khususnya yg bertema BL (boys love) ampe mabok >_< uhehehe

Tapi diantara film itu cuma beberapa doang yang berkesan salah satunya film Love of Siam ini, sebelumnya sya blom pernah nonton film ky gini yg dari Thailand walaupun katanya ada banyak ya? Tapi yg ini termasuk yg paling bagus dan jadi hits tahun 2007 kemarin dan memborong penghargaan di negara asalnya. Selain film ini kabarnya film Thailand bertema serupa yg juga bagus itu Bangkok Love Story & Beautiful Boxer, hmm… jd pgn nonton ;p

Yang saya suka dari film ini adalah 2 lead role-nya yg usia remaja, diperankan dengan sangat baik oleh 2 cute boys, Mario Maurer as Tong & Witwisit Hiranyawongkul as Mew. They are so cute in this movie

 

 

Karena kisahnya tentang remaja maka kisah cinta yang ditampilkan juga yang sweet dan innocent, kesannya jadi fresh bgt ngeliat film boy x boy yg nuansanya ky gini ga harus passionate & meledak-ledak. Tapi bukan berarti ga ada love scene yg romantis, itu juga ada ko ;p saya paling suka pas Mew pertama kali nyanyin lagu ciptaannya di pesta Tong dan mereka saling bertatapan sampai June bisa nyadar klo ada ‘sesuatu’ diantara mereka. Oh iya lagi soundtracknya Gun lae gun enak bgt deh didengar, dan nyatu bgt ama alur ceritanya.

Tapi dibanding kisah cintanya film ini lebih menonjol dari segi multi layered family dramanya (ngambil istilah dari wikipedia :P). klo soal endingnya I’m torn between loving it & hating it kesanya endingnya bittersweet gitu sih, gara2 ini jadi ngarepin klo film ini ada sequelnya hehe emangnya sinetron 😛

Klo ada yang mau nonton saya saranin nonton dari Youtube aja subtitle inggrisnya bagus bgt filmnya dibagi jadi 17 bagian klo males nunggu streaming, download aja pake keepvid dan sejenisnya

Ini translation lyric theme songnya

If I say that I wrote this song for you, would you believe me?
It might not be as well-written or beautiful as other songs
I want you to know that a love song, can’t be written if you’re not in love.
but for you, sweetheart it all came out easily
You might have heard hundreds or thousand of love ballads.
They might be meaningful, but their meanings are for anyone.
But you’ll know when you listen to this song, it is written only for you.
You’ll know by heart what i meant and we would be together, forever.

Let the song play on the way along all i hear is just the voice of you and me
We’ll be together for so long
just like a verse that’s in a poem “As long as you love you still have hope.”
Every time I see your love shining in my heart, I see my destiny

Love holds up many truths to look for
And I have wasted my lifetime looking for the meaning of it
But now i know that every time you are near,
that if our lives are a melody, then you are the lyric that make my life meaningful
together we make beautiful music.

Let the song play on the way along all i hear is just the voice of you and me
We’ll be together for so long
just like a verse that’s in a poem “As long as you love you still have hope.”
Every time I see your love shining in my heart, I can see my destiny

Rating PG16

movie trailer

Advertisements

9 thoughts on “Review: Love of Siam – รักแห่งสยาม”

  1. yang paling keren bagian yang ini“If I say that I wrote this song for you, would you believe me?”hyaa romantis!!!dah pernah nonton love songs (film prancis) ga? itu juga lagunya keren2 ❤

  2. Love Songs [prancis]?kayakana lom deh….ntar deh aku cari di youtube…[ada kan di you tube…?]I want you to know that a love song, can’t be written if you’re not in love.but for you, sweetheart it all came out easily…..ini ni bagian yg gw paling suka……….How I wish somebody wrote this kind of romantic song I’ll be very luckyhehehehhehehehheh….[mimpi kali ya…….?]

  3. Film bl paling favorit nih, dari segi akting alur dll the best lah pokoknya walau endingnya nyesek.
    Lucu itu pas bts adegan kissing Pchy sama Mario, Pchy keliatan gugup dan grogi, Mario refleks nyium pipi Pchy biar dia bisa rileks eh Pchy malah kaget dan nambah gugup hahaha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s